Nieuws


3 juli 2013 - Naamswijziging naar Armada Consulting BV

Per 3 juli 2013 is de bedrijfsnaam gewijzigd van Armada Consultancy BV naar Armada Consulting BV Dit is gedaan om de bedrijfsnaam beter te positioneren op de internationale zakelijke markt. Het betreft een statutaire naamswijziging. Hierdoor behoudt Armada Consulting BV alle administratieve gegevens.28 maart 2013 - Armada Innovatie Sessie 2013

28 maart 2013 vond de tweede editie van de Armada Innovatie Sessie plaats. Dit jaar was de locatie het prachtige Kasteel Maurick in Vught.

In de setting van dit kasteel heb ik een twintig tal SAP development specialisten bijeen gebracht om diverse vakinhoudelijke presentaties bij te wonen.

De onderwerpen waren allemaal gericht op nieuwe SAP technologie of nieuwe, innovatieve toepassingen van bestaande SAP technologie.

Het doel van deze sessies is de toehoorders te inspireren iets nieuws te leren. De 5 presentaties van dit jaar deden precies dat! Daarnaast moest het de aanwezigen de kans geven te netwerken en is het sociale aspect belangrijk. Vanwege dat laatste is gekozen voor het mooie kasteel als locatie en hebben we na afloop geborreld en cullinair gedineerd.

» De volledige fotoreportage staat hier.

» De samenvatting & downloads van de presentaties staan hieronder.

Presentaties

SAP Gateway
een introductie
Remco Broen gaf een introductie van SAP Gateway met de daarbij behorende onderwerpen HTML5 en OData. Daarop volgde een live demo waarin Remco liet zien in enkele minuten een business process te kunnen ontsluiten naar de buitenwereld. Vervolgens liet hij zien de service te kunnen consumeren door een tijdens de demo gecreëerde iPhone App.

» De presentatie kan hier gedownload worden.
Remco Broen
Vigour Consulting
Flexible Workforce
een mobiele BPM oplossing
Robert Verlaat gaf samen met Jeroen Janssen een indrukwekkende demonstratie van een proces gebouwd in SAP BPM / SAP PO. De demo behelsde een aanvraag voor tijdelijke resourses via een hiervoor ontwikkelde App. Deze aanvraag werd samengesteld en verstuurd naar een externe partij welke diverse CV's terug stuurde bij wijze van aanbieding. In de App kon vervolgens een kandidaat worden gekozen. Dit zet op zijn beurt de vervolgprocessen in gang binnen de organisatie. Jeroen en Robert maakten indruk door van dit feilloos werkende proces de technische aspecten te belichten.

» De presentatie kan hier gedownload worden.
Robert Verlaat
Holon Consultancy
Gezichtsherkenning
Met OpenCV en xCode
Roelof Kuipers toonde een demonstratie van zijn werk aan een systeem om gezichtsherkenning met Apple's native xcode en OpenCV te realiseren. Hoewel dit project nog duidelijk 'work in progress' was kon hij demonstreren hoe je de door hem gemaakte App kon 'trainen' op een bepaald gezicht. Zodanig dat het die persoon kan identificeren. De volgende stap zal zijn deze technologie toe te passen als een SAP authenticatie methode.
Roelof Kuipers
SAP Nederland
SAP Workflow
als business rule engine?
Stef Snijders verbaasde de aanwezigen door een onorthodoxe toepassing van SAP Workflow te demonstreren. Voor een van zijn projecten was een business rule engine nodig die gemakkelijk door de applicatiebeheerder kon worden onderhouden en uitgebreid. Stef ontwikkelde een business rule engine welke gebruik maakt van de SAP Workflow engine en -frontend. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om op grafisch wijze de business rules te modelleren en beheren. Toen na ingebruikname bleek dat de performance te wensen over liet heeft Stef een generiek ABAP programma geschreven dat een gebouwde workflow definitie (WML) door middel van XSLT / Transformation omzet in een statische, maar goed preseterende ABAP routine. Een inspirerend verhaal waarin Stef laat zien hoe lonend het kan zijn om 'outside the box' te kunnen denken.

» De presentatie met code samples kan hier gedownload worden.
Stef Snijders
Configurable Software
met FPM, BOPF en FBI
Robin Fillerup gaf in een vogelvlucht een demonstratie van de mogelijkheden van SAP FloorPlanManager en SAP Business Object Processing Framework. Gaande weg wees hij op de diverse valkuilen waar je als ontwikkelaar en systeem ontwerper voor op moet passen. Robin liet in een uur tijd de lesstof van enkele weken SAP cursus de revu passeren; Het tempo van deze demo en bijbehorende uitleg lag hoog. Dit, samen met het verteltalent van Robin maakte de presentatie interessant voor zowel de ervaren WDA ontwikkelaar als de leek. Robin Fillerup
SAP Nederland8 mei 2012 - Armada Innovatie Sessie 2012


Op 8 mei heeft de Armada Innovatie Sessie plaatsgehad in het Regus gebouw Tilburg.
In een kleine setting van zo'n 10 personen werden live freestyle demonstraties gegeven van SAP HANA, SAP Netweaver BPM en SAP Sybase Unwired Platform. In een informele sfeer kwamen veel inhoudelijke discussies los over deze technologieen en werden kritische noten gekraakt!

Daarna kwam het onderwerp Freelance & Ondernemen aan bod. Hoe benader je als freelancer het ondernemerschap? Hoe benut je de vrijheid en onmetelijke potentieel van het zelfstandig zijn? Dit was géén verhaal over rechtsvormen en fiscale afdtrekposten!1 augustus 2011 - Project One Model @ CSM Global

 

CSM ontwikkeld samen met Software AG een SAP template & roll out naar de 15 europese landen van CSM Bakery Supplies. Armada Consulting gaat vanaf augustus de data migratie voor haar rekening nemen. Dit behelst de architectuur, ontwerp, realisatie en coordinatie van de gehele migratie binnen een complex systeem landschap inclusief MDM.23 mei 2011 - Nieuwe website Armada Consulting online

Nieuwe website Armada Consulting online! Vanaf vandaag is onze nieuwe site online. Hier treft u onze visie en expertise en het nieuws over de laatste onwtikkelingen van Armada20 mei 2011 - Uitgelicht

Uitgelicht: binnenkort seminar over Cloud Computing en haar nut,
Klik hier voor het artikel.12 november 2010 - SAP Certified Professional

Armada Consulting is trots op haar door SAP Nederland uitgereikte certificaat SAP Certified Professional